Kesäkurpitsalasagne

Heippa! Tänään tein meille kesäkurpitsalasagnea ja tää on ihan saaaiiraan hyvää. Netistä löytyy paljon tähän ohjeita, mutta yhteenkään samantyyliseen en ole törmännyt. Joissain ohjeissa sanotaan, ettei jauhelihakastike saa olla liian vetinen, koska kesäkurpitsa jo itsessään on. Tämän kerran unohdin ja ajatuksissani vain lisäsin kastikkeeseen kuohukermaa purkillisen ja tajusin "virheen" heti sen lisättyäni. No ajattelin, että itseä ei ainakaan haittaa että lasagnesta tulee vetinen, kunhan vatsa tulee täyteen. Joten tein ruuan loppuun asti ja vau... Ei todellakaan ollut liian vetinen! Tein tällä ohjeella myös kerran kun olin äitini luona (hän teki tätä ruokaa joskus kun asuin vielä kotona) ja halusi heti ohjeen miten tein, koska se oli hänen mielestä parempaa. Ja mainitaan vielä, että äitini on kokki sekä kondiittori, joten tuo kehu oli itselle iso saavutus. Mutta sitten itse ohjeen pariin!

TARVITSET:
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 sipuli ja 2 valkosipylinkynttä
400g jauhelihaa (itse käytin naudan 10% jauhelihaa)
mausteita (esim. suola, pippuri, paprika, chili ja valkosipulijauhe)
500g paseerattua tomaattia
250g sulatejuustoa (koskenlaskija)
2dl kuohukermaa
175g/oman maun mukaan juustoraastetta

Tämä ohje riittää isoonkin vuokaan, omani on aika kapea, mutta korkea, joten kerroksia joutuu tekemään enemmän. Ja jos joku ihmettelee niin kyllä, unohdin ottaa paseeratun tomaatin mukaan kuvaan, joten muokkasin sen tähän jälkeenpäin 😂


1. Pese kesäkurpitsat ja viipaloi ne juustohöylällä levyiksi. Älä viipaloi siemenosaa vaan laita se talteen pussiin. Tehdään loppuviikosta siitä kasvissosekeittoa. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.


2. Pilko sipuli ja valkosipulit valmiiksi.


3. Lisää n. 1tl voita pannulle ja lisää jauheliha. Ruskista tovi ja lisää sipulit.


Muista maustaa!


4. Kun jauheliha on pääosin kypsää, lisää 500g paseerattua tomaattia ja sekoita. Anna kastikkeen kuplia muutaman kerran ja lisää siivutettu sulatejuusto. Upota sulatejuusto siivut kastikkeeseen, peitä kannella ja odota, että juusto alkaa sulaa. Muista sekoittaa välillä.


5. Kun sulatejuusto on sulanut, kastikkeen tulisi näyttää tältä:


6. Lisää kuohukerma ja sekoita hyvin. Maista kastiketta tarviiko se jotain mausteita vielä lisää ja anna kuplia hetki kannen alla.


7. Ota kaikki tarvittava lähelle (kesäkurpitsalevyt, jauhelihakastike, juustoraaste sekä vuoka). Peitä vuoan pohja kastikkeella.


8. Peitä kastike kesäkurpitsalevyillä.


9. Lisää kesäkurpitsan päälle kastiketta. Itse yleensä laitan n. keskimmäiseen kerrokseen juustoraastetta tai jos haluan juustoisemman lasagnen niin lisään sitä jokatoiseen väliin.


10. Jatka kasausta niin kauan kun tilaa/aineksia riittää, niin että päällimmäisin kerros on kastiketta. Tähän päälle lisätään vähän reippaammin juustoa. Paista 225 asteisessa uunissa noin 45minuuttia.


11. Tarjoile raikkaan salaatin kera, jonka voi tehdä silläaikaa kun lasagne on uunissa. Tässä on salaattia, kurkkua, tomaattia ja aurinkokuivattutomaatti salaattijuustokuutioita.


Ja näin, NAM!


Kommentit