Kasvissosekeitto

 Heippa! Nyt tehdään niistä kesäkurpitsan jämistä kasvissosekeittoa. Tämä oli tosi hyvää, mutta sai kyllä maustaa reilulla kädellä.

TARVITSET:
500g porkkanaa
1-2 bataattia
1 kukkakaali
2 kesäkurpitsan siemenosa
nokare voita
6-7dl vettä
mausteita (esim. suolaa 1-2tl ja potkua chilistä)
n. 2rkl kuohukermaa


1. Kuori ja pilko kasvikset.


2. Sulata nokare voita kattilassa ja kuullota porkkanan ja perunan palasia hetki. Mausta suolalla ja chilillä.


3. Kaada vesi joukkoon ja kypsennä n. 10 minuuttia.


4. Lisää kukkakaali ja kesäkurpitsan siemenosat. Niiden ei tarvitse peittyä veteen vaan höyrystyvät kyllä kannen alla kypsäksi. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes porkkana ja bataatti ovat täysin pehmeitä.


5. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää loraus kermaa ja keitinvettä niin kauan että saat haluamasi koostumuksen. Maista ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.


6. Kiehauta sosekeittoa vielä hetki liedellä ja tarvittaessa sen jälkeen voi vielä soseuttaa sauvasekoittimella. Kannattaa olla varovainen, itse lisäsin kuuman sosekeiton suhteellisen kuumalle liedelle ja sehän alkoi poksumaan niin paljon, että keittoa lensi kattoon asti, lattialle ja omille käsille niin että tuli pieniä palovammoja.


7. Tarjoile raejuuston ja esimerkiksi siementen kera. Itse tein vielä taustalla näkyvät juustoleivät, joita oli kiva dipata keitossa ja pyyhkiä loput keitonjämät lautaselta leipään.


JUUSTOLEIVÄT:
1. Voitele paahtoleipien "ulkopuoli" voilla.
2. Voitele toinen leivistä "sisäpuolelta" dijon tai tavallisella sinapilla.
3. Laita molempien leipien päälle juustosiivut ja laita leivät juustot vastakkain (jos haluat, juustojen väliin voi vielä laittaa leikkelettä).
4. Paista leipiä pannulla voipuoli pannua vasten miedommalla lämpötilalla molemmilta puolen, kunnes leipä on saanut kauniin pinnan.
5. Puolita veitsellä kolmioleiviksi ja nauti keiton kanssa.

Kommentit